Inspirerende netwerktraining, een terugblik op 27 maart 2019

v2 logo zzpDe netwerktraining zou aangeboden worden door Jaring Werkhoven. Helaas bleek Jaring op het laatste moment verhinderd. En dan toont zich de improvisatiekracht van ons netwerk Een telefoontje, oud-voorzitter Robert Zwart zegde een andere afspraak af en vernieuwde snel een training welke hij ooit eerder eens heeft gepresenteerd.

De bijeenkomst in de Cultuurhoek, de gloednieuwe MKB ondernemersruimte in Driebergen, begon met een pitch waarmee iedere deelnemers zijn en haar onderneming kort kon belichten. En dat leverde gelijk de kennismaking op met ons nieuwste lid Maaike van Oort-Albersen.  Ze werkt voor zichzelf als notarieel jurist onder de naam Vast | Goed advies en ondersteuning. Kennismaken met haar? Surf dan naar www.vastgoed-jurist.nl.

Robert Zwart troonde ons vervolgens mee naar zijn werkruimte op de eerste verdieping van de Cultuurhoek. Zijn foto- en filmstudio. Na een introductie over zijn werk, o.a. als social media fotograaf, zie https://social-media-fotograaf.nl, nam hij ons mee door de ins en outs van netwerken. Belangrijke tips: vooral níet gaan jagen en wél geven zonder er meteen iets voor terug te verwachten. Robert hield ons de metafoor van het werkwoord ‘boeren’ voor: begin met zaaien, je contacten onderhouden en na verloop van tijd oogsten. Doordat mensen je hebben leren kennen, je vertrouwen als ze weten dat je kwaliteit levert en doet wat je zegt en je een opdracht gunnen.

In 2-tallen deelden wij wie we zijn en welk probleem we kunnen oplossen met ons aanbod. Het bleek moeilijker dan we dachten om kort te schetsen waar in welke problemen je klanten zich herkennen en op aangesproken voelen om jou te vragen. Het zette ons dus wel aan het werk en natuurlijk het denken hoe ons eigen verhaal kort en bondig te kunnen neerzetten.

Hoe vonden de deelnemers deze bijeenkomst? Deze reacties schetsen een goed beeld:

  • “Goed om te leren je aanbod concreet te maken”
  • “Ik ben op ideeën gebracht”
  • “Leuk om kennis te maken met nieuwe leden”
  • “De oefeningen in netwerken geven helderheid over je eigen bedrijf”
  • “Door de ander vragen te stellen kom je tot een compact beeld”

Kortom, weer een waardevolle bijeenkomst!