180621 184019 zomerfeest zzp heuvelrugDonderdag 21 juni vond weer ons jaarlijkse zomerfeest plaats, dit keer op de boerderij De Weide Blik van medelid Tineke Booi, aan de Langbroekerdijk in Driebergen. We hoefden geen eten mee te nemen, het was zelfs onverstandig dat te doen want  oh, wat hebben we lekker gegeten. Indische rijsttafel deze keer, geserveerd door Meerten Huisman van restaurant Kingsdish uit IJsselstein.

Het zomerfeest is bedoeld om lekker relaxed met elkaar samen te komen en te netwerken en dat gebeurde weer volop.

Voorzitter Robert Zwart gaf ons de gelegenheid iets te vertellen over het waarom van ons Netwerk- lidmaatschap en de (positieve) ervaringen die we ermee opdoen.

Het terrein van de Weide Blik van Tineke Booi en Leen Doeve is, zo bleek, bij uitstek geschikt voor ons soort netwerken. Er zijn zitjes met uitzicht op de omliggende weilanden, maar het weer nodigde ons eerder uit binnen te zitten, ook helemaal prima. Want de deel is verbouwd tot een lichte ruimte voor bijeenkomsten en exposities.  

image.pngTineke vertelde ons daar in kort maar tegelijkertijd vol passie over, inclusief de interessante geschiedenis van de boerderij en de sterk op elkaar betrokken kleine  gemeenschap rondom deze prachtige woonplek.

Waarna Mirjam ons verleidde tot energie generende oefeningen, leuk, ontspannen en niet gespeend van vrolijkheid en humor.

Daarna kon iedereen zich riant bedienen van de  hierboven genoemde heerlijke Indische gerechten: gemarineerde kip in pindasaus, sajoer lodeh, pittige boontjes, rundvlees rendang en ga zo maar door. Niet in een bereiding zoals we die hier gewoonlijk aantreffen, Kingsdish bleek zich gespecialiseerd te hebben in de specifieke bereidingswijze en daaruit voortvloeiende geuren en kleuren uit Minahasa. Dit is een streek op Noord Celebes, nu Sulawesi Utara, waar de roots van onze Indische keuken liggen.

Onderwijl konden en gingen we gezellig en gemoedelijk klessebessen, ervaringen uitwisselend, profiterend van elkaars vakkundige inzichten en afspraken makend om elkaar van harte bij te staan. Want dat is toch wel een bijzonder kenmerk van dit netwerk, het volstrekte evenwicht tussen geven en nemen, best wel uniek zo leert de ervaring van velen. 

Al met al, een prettig zomers samen zijn, op een ontspannende manier onze blik verwijdend in deze oh zo passende omgeving. 

Verslag: Dries Oosterhof; foto's: Robert Zwart

180621 183304 zomerfeest zzp heuvelrugimage.png

image.png180621 184714 zomerfeest zzp heuvelrug180621 184717 zomerfeest zzp heuvelrug180621 185739 zomerfeest zzp heuvelrug

180621 185758 zomerfeest zzp heuvelrug

180621 185850 zomerfeest zzp heuvelrug180621 201554 zomerfeest zzp heuvelrug