2018 04 12 kor de boer bij zzphr 800pxDonderdag 12 april was door de activiteitencommissie een bijeenkomst gepland, die inhet teken stond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In de groene ambiance van het Kraaybeekerhof werden de ZZP-leden bijgepraat over deze nieuwe wetgeving die 25 mei ingaat. Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie (EU). 

Na een welkom door de voorzitter van ZZP Netwerk Heuvelrug werd eerst gegeten. Ditmaal stond gevulde paprika met wilde rijst op het menu.

Voor de uitleg over de nieuwe AVG was Kor de Boer van Privacy Zeker uitgenodigd om een en ander toe te lichten. In een interactieve sessie schetste hij de waan van alledag in relatie tot het vrij komen van persoonlijke informatie. Vervolgens gaf hij aan hoe vrijgekomen informatie in de nieuwe situatie beschermd zou kunnen worden en wat dit dan betekent voor ondernemers, die voor hun bedrijfsvoering, werken met persoonsgegevens. Ook gaf hij tips en tools om dit, als ondernemer, zelf te organiseren. Het is complexe materie en arbeidsintensief om op te zetten. Zijn bedrijf zou daar voor een relatief gering bedrag in kunnen assisteren.

De leden van ZZP Netwerk Heuvelrug kunnen (als onderdeel van PZO) met korting hiervan gebruik maken. Voor meer informatie kijk op www.privacyzeker.nl